header4.png header11.png header1.png header6.png header14.png header3.png header8.png header10.png header5.png header2.png header9.png header13.png header15.png header12.png header7.png
Zoeken
Stelling
Stelling: " de nieuwe spelregels "
Handige linksVerslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties

Lid worden

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij HVB. 
 
Om deel te nemen aan het proeftrainen is het belangrijk dat u het inschrijfformulier invult.
Op deze pagina wordt verdere uitleg geven over de vereniging en het lidmaatschap.

Wat kunt u verwachten van HVB?

Wij gaan ervan uit dat zowel de recreatie- als de prestatie hockeyer/-ster zich binnen onze vereniging kan ontplooien. Dit komt naar voren in ons trainings- en coachbeleid. Onze beste trainers oefenen onze Benjamins en O8-9-10, zodat de kinderen een goede stimulerende leerschool doorlopen. De jeugdteams trainen door de week en spelen hun wedstrijden op de zaterdagen, terwijl de senioren (vanaf 18 jaar) altijd op zondag spelen. De seniorenteams (Heren, dames, trimmers, O30 en O45) trainen ook op weekdagen. Natuurlijk is trainen voor de teams Dames I en Heren I een verplichting. Onze beste senioren staan in deze teams.
Veteranen en veterinnen (boven de 30) en Trimmers trainen op de donderdagavond.

Andere activiteiten

Behalve hockeyen hebben wij ook het sociale verenigingsleven hoog in ons vaandel staan. De 'derde helft', het bijeenkomen na de wedstrijd, is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Even nakletsen met de tegenstander en je teamgenoten. Ons clubhuis is dé plaats om vrienden en vriendinnen te ontmoeten en te maken.
Voor onze jeugdleden organiseren we tal van activiteiten, waaronder Mini Cup toernooien, clinics, filmavonden etc. De senioren kunnen zich elk jaar weer uitleven op onder andere de mosselavond en de Mini-Cups voor senioren. En elk jaar in juni organiseert HVB het 'HVB Landentoernooi' voor de O8/O9/O10 jeugd. Hier komen wel 500 kinderen naar toe.

Vanaf welke leeftijd mag je lid worden?

U kunt uw zoon/dochter inschrijven vanaf de dag dat hij/zij 4 jaar is geworden, hij/zij komt dan op de wachtlijst.

Zodra uw kind de 5 jarige leeftijd heeft bereikt krijgt u bericht. Is er ruimte dan kan hij/zij op dat moment gaan proeftrainen en lid worden (dit kan ook gedurende het seizoen zijn). Wil uw kind op dat moment geen lid worden dan vervalt de inschrijving.

Voor jongste jeugd geldt dat het kind minimaal 5 jaar moet zijn op het moment van lid worden. Dit kan dus ook halverwege het seizoen zijn. Een kind mag altijd eerst 3 keer meetrainen, voordat het lid wordt. In overleg met de trainer/coach bepaalt de TC of het nieuwe juniorlid meteen mee kan doen met wedstrijden. Vaak moet hij/zij eerst wat vaardigheden onder de knie krijgen. 


Het is niet mogelijk om kinderen van 5 jaar en ouder op de wachtlijst te zetten voor latere seizoenen.


 

In welke categorie valt mijn kind?

Dit is leeftijdsafhankelijk. De leeftijdsgrenzen voor de competitie gelden altijd vanaf 1 oktober van het lopende seizoen.
Senioren


Ook voor senioren bestaat altijd de mogelijkheid in de loop van het seizoen kennis te komen maken met onze vereniging door het bijwonen van een training. In onderling overleg bekijken de TC en het bestuur, hoe een mogelijk hieropvolgend lidmaatschap wordt vertaald in teamindeling en contributie. Dit is uiteraard afhankelijk van ervaring en tijdstip in het seizoen.


Spelers ouder dan 30 jaar zijn ook van harte welkom. Zij trainen op de donderdagavond om 20.30 uur en spelen wedstrijden op de zondag. De mogelijkheid bestaat ook om alleen te trainen (het trainingslidmaatschap) en om naast de training aan een beperkt aantal wedstrijd mee te doen (het TLSX lidmaatschap).


Trimhockey

Trimhockey is een vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Eén keer in de week komen de trimhockeyers op donderdagavond bij elkaar en trainen ze samen op techniek, tactiek en conditie.

 

De huidige groep is een mix van verschillende mensen. Er zijn ouders van hockeyende kinderen die ook enthousiast geworden zijn en het spelletje zelf ook willen spelen. Er zijn oud hockeyers die in het weekend niet meer willen of kunnen spelen maar het spel niet kunnen missen. Maar er zijn ook volwassenen die vroeger hebben gehockeyd en dit weer op willen pakken.

Het Trimhockeyteam kent een eigen competitie, de wedstrijden zijn meestal op maandag of donderdagavond.  Het is een gemixed team. De wedstrijden duren net als de reguliere competitie 2 keer 35 minuten en de regels zijn op een uitzondering na gelijk aan het gewone hockey.


Ouders van leden


Ouders die eens willen proberen hoe het is om zelf met een stick in het veld te staan zijn van harte welkom een training op de donderdagavond bij te wonen. Uiteraard ook ouders die in het verleden meer of minder hockey ervaring hebben opgedaan en weer een balletje willen slaan e/o de conditie wat op willen vijzelen.

 

Informatie over de wachtlijst bij HV Bleiswijk

Hockey is een heel leuke en populaire teamsport en groeit nog steeds.

De keerzijde is dat er beperkt hockeyvelden beschikbaarzijn en bij veel clubs en soms ook bij de HV Bleiswijk een wachtlijst is.

Deze wachtlijst bestaat hoofdzakelijk uit meisjes en geldt momenteel in de

leeftijdsklassen voor meisjes van 16-17 jaar (peildatum 1 oktober 2022) (MO18 categorie).

De wachtlijsten zijn momenteel echter nog niet heel lang.

Het aantal jongensteams groeit minder hard en omdat HV Bleiswijk graag
een gemengde vereniging wil blijven kunnen in de verschillende leeftijdsgroepen
meestal nog wel nieuwe jongensleden worden geplaatst.

We hebben geen idee hoe we dit wachtlijstprobleem op korte termijn kunnen oplossen, één ding is zeker; er ligt niet zo maar een derde hockeyveld, hoewel we daar natuurlijk wel aan denken en werken. 

De ruimte voor instroom van nieuwe leden (meisjes) hangt daarom af van de doorstroming bij de jeugd en van individuele opzeggingen. 

Met onze huidige veldcapaciteit kunnen wij jaarlijks in alle Jongste Jeugd lijnen (Funkhockey/Coolkids/O8/O9 en O10) ongeveer 40 kinderen (meisjes) plaatsen, die dan jaarlijks doorstromen, op deze manier bereiken we de maximale capaciteit van 4 teams in alle junioren klassen (O12/O14/O16/O18). 

Let wel dit zijn geen "nieuwe" kinderen, want als bijvoorbeeld alle kinderen in de O8-categorie lid blijven, schuiven deze het volgend seizoen door naar de O9-teams en is er in het nieuwe seizoen dus geen ruimte voor nieuwe leden in de O9-leeftijd. 


Omdat de verwachting is dat de wachtlijst in de toekomst bij HV Bleiswijk niet snel kleiner zal worden, daar is helaas weinig aan te doen, zal er een volgorde op wachtlijst worden bepaald. Het beleid is als volgt en geldt op dit moment dus alleen voor bovengenoemde meisjescategorieën.

Op volgorde van inschrijving wordt het aspirant lid in de desbetreffende leeftijdsgroep op de wachtlijst geplaatst
 •  aspirant leden uit Bleiswijk of Bergschenhoek met gezinsleden die al lid zijn hebben voorrang (1)
 • aspirant leden met gezinsleden die al lid zijn
     van HV Bleiswijk hebben voorrang (2)
 • aspirant leden uit Bleiswijk of Bergschenhoek
     waarvan één of beide ouders lid zijn geweest van HV Bleiswijk hebben
     voorrang (3)
 • aspirant leden uit Bleiswijk en Bergschenhoek hebben
     voorrang (4)
 • een aspirant lid zonder voorrang kan na 2 jaar niet
     meer ingehaald worden door aspirant leden met voorrang
 • kinderen worden ingeschreven vanaf de 4 jarige
     leeftijd

Opzeggingen moeten vóór 1 mei van het lopende kalenderjaar binnen zijn. In de loop van mei zullen dan degenen die bovenaan de wachtlijst staan benaderd worden voor het lidmaatschap van de HV Bleiswijk.
Zijn er in de loop van het seizoen door onverwachte redenen opzeggingen, dan kan dat ook al eerder gebeuren. 

Het aantal beschikbare plaatsen per leeftijdscategorie
wordt vastgesteld door de Technische Commissie, waarbij we uitgaan van het
eerder aantal genoemde teams.

Iedereen die op de wachtlijst staat wordt voor de seizoensstart benaderd per e-mail.

Als er geen uitzicht is om komend seizoen lid te worden,
zal gevraagd worden of de plaatsing op de wachtlijst gehandhaafd moet worden.

Je hoeft niet zelf HV Bleiswijk te benaderen om te informeren naar de plaats op de wachtlijst; over de wachtlijstvolgorde, kansen of plek op de wachtlijst wordt geen individuele informatie verstrekt.

Mocht je na 1 juni nog niets vernomen hebben van HVBleiswijk, neem dan per e-mail contact op met [email protected]


     

Mijn kind wil komen uitproberen of hockey iets voor haar/hem is, kan dat?

Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om te komen uitproberen of hockey iets voor hen is (proeftrainen). Zij kunnen 3 keer komen meetrainen in hun eigen leeftijdsgroep. Daarna moeten ze beslissen of ze lid willen worden van de vereniging.

Hoe kan ik mij(n kind) aanmelden om te komen proeftrainen?


Om te komen proeftrainen moet het inschrijfformulier ingevuld worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt contact opnemen met de betreffende coördinator (zie Club Info / Organisatie). De coördinator noteert de gegevens van u of uw kind (naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer) en de dag waarop u of uw kind met proeftrainen wil beginnen. U hoort wanneer de training is.

Voor het proeftrainen is het belangrijk dat u het inschrijfformulier invult.

Heeft mijn kind speciale kleding nodig om te komen proeftrainen?

Sterk aanbevolen is een gebitsbeschermer (bitje, te koop in sportzaken voor ongeveer 5-7 Euro, zelf op maat maken, zie gebruiksaanwijzing) en scheenbeschermers. Een hockeystick kan tijdens het proeftrainen worden geleend van de vereniging. Gymschoenen zijn tijdens het wennen voldoende.

Wanneer moet mijn kind de clubkleding aanschaffen?

Zodra uw kind competitiewedstrijden gaat spelen (vanaf de O8 categorie) is de officiële clubkleding verplicht (zie hieronder meer uitleg over het tenue). Voor Coolkids, voor wie na de herfstvakantie vriendschappelijke wedstrijden kunnen worden georganiseerd (bij voldoende animo en veldbeschikbaarheid), is geen clubkleding nodig.

Het tenue van HVB Per 1 juli 2023 nieuw tenue!Hiernaast op de foto te zien: het nieuwe HVB-wedstrijdshirt dat elk lid aan het begin van seizoen 2023-2024 van onze nieuwe sponsor Osaka gratis krijgt!

Op de Garage Sale van zaterdag 24 juni was dit shirt waar we vorig jaar massaal op gestemd hebben al te zien. De hele kledinglijn (shirt, rokje / broek, sokken, trainingspak, etc.) zal voor het begin van het seizoen behalve in de winkel ook te bestellen zijn op de website van Jumbo Hockey. Op dit moment (1 juli 2023) is het nog niet verkrijgbaar. Zodra bekend is wanneer ontvang je bericht. Daarmee kun je dan ook je gratis shirt in de nieuwe Jumbo Golf & Hockey-winkel in Rijswijk ophalen.

  Wil men iets onder het tenue dragen, dan mag dat, zolang het maar niet zichtbaar is. Een speler heeft het vaak warmer dan een supporter langs de lijn; wil men bij extreme weersomstandigheden toch de armen/benen bedekken, dan adviseren wij een donkerblauw shirt met lange mouwen onder het HVB-shirt en/of een donkerblauwe maillot. Een andere kleur is niet toegestaan.


Draag tijdens wedstrijden en trainingen geen zichtbare sieraden. Dit om te voorkomen dat je jezelf of iemand anders bezeert. Tip: plak oorbellen / armbanden of piercings die niet uit kunnen af.

Het HVB-tenue is te koop bij Jumbo Hockey Rijswijk in hun nieuwe winkel of via hun websiteOp dit moment (1 juli 2023) is het nog niet verkrijgbaar. Zodra bekend is wanneer ontvang je bericht.


HVB Uitshirt (Rood/Blauw) 

Als verwarring is te verwachten omdat de tenues van tegen elkaar spelende teams erg op elkaar lijken, dient het uitspelende team een afwijkende kleur te dragen. Voor HVB is dit het rode HVB-Uitshirt. In de Lisa-app wordt dit aangegeven. Voor een overzicht van de verenigingen, waarbij het rode HVB-uitshirt noodzakelijk is, ziet u hieronder:

Per seizoen 2023-2024 verandert het tenue, dus ook de verenigingen bij wie wij een uitshirt dragen. Een overzicht volgt nog. 

Het HVB-uitshirt kan ook gebruikt worden bij trainingen. Aan het begin van het seizoen worden de Uitshirts bij HVB verkocht.
"Mag de HVB-sweater tijdens een competitiewedstrijd gedragen worden?"

De HVB-sweater mag NIET gedragen worden tijdens een competitiewedstrijd, deze moet gezien worden als een trainingsjasje, wat men puur gebruikt vóór of na de wedstrijd, bij een wissel of in de pauze om de spieren warm te houden.

"Moeten Coolkids het officiële HVB-tenue dragen tijdens hun oefenpartijtjes?"

Een tenue is NIET nodig voor vriendschappelijke wedstrijden van de Coolkids teams (6 jaar), die na de herfstvakantie worden georganiseerd (bij voldoende animo en veldbeschikbaarheid). Een bitje, hockeyschoenen en scheenbeschermers zijn wel verplicht. Bij alle O8-teams (en hogere teams), die competitiewedstrijden spelen, is een HVB tenue wel noodzakelijk.

Wanneer beginnen de kinderen met het spelen van wedstrijden?

De jongste Funhockeyers hebben alleen training. 
Vanaf de Coolkids-categorie spelen kinderen wekelijks een wedstrijd in een vast team, nadat zij 2 tot 3 maanden hebben getraind (wedstrijdjes van de Coolkids starten na de herfstvakantie). De teams worden medio mei-augustus gevormd voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen. Tijdens het seizoen worden nieuwe leden zoveel mogelijk aan bestaande teams toegevoegd, maar gaan de eerste 2 tot 3 maanden trainen. Als teams vol zijn kan er alleen meegetraind worden, totdat er voldoende aanmeldingen zijn om een nieuw team te vormen of tot het nieuwe seizoen als er opnieuw teams worden gevormd.