header13.png header9.png header1.png header3.png header8.png header7.png header12.png header4.png header11.png header5.png header10.png header2.png header6.png header15.png header14.png

In memoriam Piet-Hein Schuddebeurs

25-10-2020
In het weekend van 24/25 oktober 2020 bereikte ons het trieste bericht dat een van onze oud HVB spelers is overleden, Piet-Hein Schuddebeurs.

Piet-Hein was een markant mens te noemen, veel humor en altijd ‘ergens een oplossing voor’, zeker als hij tijdens de 3e helft een biertje op had.

De oudere leden zullen zich Piet-Hein herinneren als de super snelle rechtsbuiten van het veteranenteam waarin HVB beroemdheden speelden als Siem Thuis, Onno Romein, Ger de Lange, Hans Pieters, Jan v/d Akker, Jan Brinkman, Chris Moen, Mike Bull, Peter v/d Burg, Jan van Reenen, etc.

Nadat dit, op het laatst Veteranen L, team uit elkaar viel bleef Piet-Hein eigenlijk over, hij wilde niets weten van stoppen met hockey! Het Veteranen B team heeft hem met open armen ontvangen en op te tekenen zijn een aantal speciale herinneringen zoals: Piet-Hein speelde altijd met 1 hand hockey, als de zon scheen, met zonnebril. Warming up was zijn wandeling van de parkeerplaats naar het veld (want hij kwam uitsluitend per auto), zijn sporttas was een leren dokters tas, leren handschoenen aan en een grote hoed op in de winter en aanwezig altijd strak 1 minuut voordat een wedstrijd begon. In het veld altijd een loper, op het laatst van zijn carrière gepromoveerd naar de spitspositie, hij zorgde wel om ergens te staan vanwaar hij gemakkelijk kon scoren. Opvallend was zijn bescherming van het gezicht bij elke vrije slag voor de tegenstander: hand voor het gezicht.

Het Veteranen B team heeft altijd veel plezier gehad met Piet-Hein, onvergetelijk zijn de team feestjes bij hem in de tuin en zijn aparte humor en meningen over van alles wat zo in een hockey team wordt besproken. Een vermeldenswaard hoogtepunt is dat Veteranen B ‘sportploeg van het jaar’ is geworden in Bleiswijk, achteraf dankzij de goede prestatie van dat jaar maar zeker ook omdat er een AOW’er (Piet-Hein dus) volop meespeelde. Het idee is in die tijd geboren om met de ‘belbus’ naar uitwedstrijden te gaan want Piet-Hein had daar recht op.

Piet-Hein is een aantal jaren terug toch gestopt met hockey, hij vond het tempo te hoog worden nadat het/zijn team was gepromoveerd.

We waren hem even uit het oog verloren maar toevallig dit voorjaar is weer contact geweest, hij had lichamelijke problemen, woonde intussen in een verzorgingshuis. Afspraak was zeker een keer komen 3e-helften bij Veteranen B.

Helaas is het laatste er niet meer van gekomen, Piet-Hein zullen we daarom herinneren als hierboven beschreven, een markant persoon.

(Met dank aan het veteranenteam dat bovenstaand stuk heeft geschreven.)

De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Wij wensen de familie veel sterkte toe bij dit verlies,

Bestuur Hockeyvereniging Bleiswijk