header14.png header4.png header13.png header8.png header7.png header1.png header11.png header6.png header2.png header10.png header5.png header3.png header15.png header12.png header9.png

Oud- bestuurslid en Erelid Onno Romein overleden

13-10-2020

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat Onno Romein, 77 jaar, is overleden.

Onno was lid sinds 1 september 1976 (de oprichtingsdatum van de vereniging) en heeft zich vele jaren samen met zijn vrouw Marianne ingezet voor de vereniging. Hij was lid van het bestuur, voorzitter van de technische commissie, trainer, coach  en een technisch begaafd en enthousiast hockeyer. Zijn laatste rol bij HVB was als lid en adviseur binnen de technische commissie.

De enorme inzet van Onno voor onze vereniging, leverde hem in de jaren negentig reeds de titel erelid op. Een titel die hij met trots droeg. Hij bleef zich verantwoordelijk voelen om bij te dragen aan de vereniging. Het bestuur ontving nog altijd zijn scherpe inbreng voor een ALV vergadering.

De afgelopen jaren zagen wij hem minder bij HVB, omdat zijn gezondheid hem parten speelde. Wel kwam hij nog langs tijdens de mosselavond, en zorgde hij dat de andere oud-leden ook meekwamen.

Als dank voor zijn adviserende rol binnen de technische commissie hebben wij in 2016, tijdens het 40-jarige HVB jubileum, de ‘Onno Romein beker’, geïntroduceerd. Deze beker wordt uitgereikt aan de meest opvallende jeugdtrainer bij onze vereniging. Kwaliteit en opleiding stonden altijd hoog in het vaandel voor Onno.

De afscheidsdienst en crematie vinden vanwege de coronamaatregelen op zaterdag 17 oktober in besloten kring plaats.

Er is gelegenheid om afscheid van Onno te nemen en de familie op gepaste wijze te condoleren op vrijdag 16 oktober van 19:45 tot 20:30 uur in de aula van crematorium Hofwijk, Delftweg 23 in Rotterdam.

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

Namens Bestuur en Technische Commissie